"فخرالسادات خامسی" در این جلسه گفت: مطالب بیان‌شده در این جلسه نمای کلی از وضعیت فرهنگی و اجتماعی شهرستان تفت بود و باید بر اساس این نمای کلی برنامه‌ای کامل و جامع در جهت ارتقای وضعیت فرهنگی و اجتماعی شهرستان طراحی نمود.

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری در اهمیت مباحث اجتماعی و فرهنگی خاطرنشان کرد: بحث‌های فرهنگی اجتماعی به‌ویژه مباحث آسیب‌های اجتماعی مورد تأکید نظام قرارگرفته است؛ به‌گونه‌ای که شخص مقام معظم رهبری به این مباحث ورود کرده و به دستور ایشان و زیر نظر مستقیم ایشان سازمانی برای کنترل کاهش، پیشگیری و مقابله با آسیب‌های اجتماعی فرا قوه‌ای تشکیل‌شده است به‌طوری‌که هر سه قوه را تحت پوشش قرار داده است.

خامسی بیان کرد: تشکیل یک سازمان فرا قوه‌ای یکسری تشکیلات و ساختارهای جدیدی را به بدنه نظام اضافه می‌کند که ممکن است بعضاً آسیب‌هایی را داشته باشد، درنهایت مقرر شد که این سازمان در دل وزارت کشور ایجاد شود.

به گفته وی، اکنون سازمان امور اجتماعی در وزارت کشور تأسیس‌شده است که نخستین رئیس آن رستم وندی، معاون وزیر کشور و رئیس سازمان هستند.

خامسی افزود: دفاتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری‌ها نیز دفاتر متناظر این سازمان در استان‌ها هستند که کلیه فعالیت‌های مرتبط با سازمان امور اجتماعی کشور را طبق دستورالعمل‌ها و زیر نظر این سازمان انجام می‌دهند.

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گفت: بنا بر توصیه مقام معظم رهبری شورای اجتماعی کشور تشکیل‌شده که ریاست آن را رئیس‌جمهوری به عهده دارد؛ کل وزرا و یکسری تشکل‌های مردم‌نهاد عضو آن بوده و از سه قوه هم در آن حضور دارند.

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری ادامه داد: مهم‌ترین موضوعات فرهنگی و اجتماعی کشور از طریق شورای اجتماعی کشور رصد پایش، گزارش‌گیری، اطلاع‌رسانی، تصویب و ابلاغ می‌شود.

به گفتۀ خامسی، این شورا شش ماه یک‌بار و حداقل دو بار در سال به مقام رهبری گزارشی ارائه می‌دهد و طی آن، وضعیت فرهنگی و اجتماعی کشور، کارهای انجام‌شده و اقدامات لازم به انجام مطرح می‌شود.

خامسی به چهار مورد از اجتماعی اولویت‌دار کشور که از سوی مقام معظم رهبری به سازمان امور اجتماعی کشور عنوان‌شده را به ترتیب اعتیاد، طلاق، حاشیه‌نشینی، مفاسد اخلاقی بیان کرد و افزود: در کنار این موارد، توجه به موضوع کودکان کار هم مورد تأکید نظام قرارگرفته است.

وی افزود: طبق ابلاغ وزارت کشور، در شهرستان‌ها نیز باید کارگروه فرهنگی و اجتماعی با ریاست فرمانداران برگزار شود که انتظار است این کارگروه‌ها به شکل مناسبی در فرمانداری‌ها و بخشداری‌ها برگزار شود.

خامسی خواستار برگزاری نشست‌های غیر اداری با فعالان فرهنگی و اجتماعی شهرستان شد و اظهار داشت: نشست با نخبگان فرهنگی و اجتماعی و فعالان دانشگاهی باعث می‌شود بین بدنه اداری و بدنه دانشگاهی و نخبگان پیوند حاصل شود و اتاق‌های فکر و هسته‌های اندیشه‌ورز در شهرستان شکل بگیرد و وضعیت فرهنگی و اجتماعی شهرستان ارتقا خواهد یافت.

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خواستار برنامه‌ریزی جهت تشکیل سمن‌ها و انجمن‌های مردم‌نهاد در شهرستان تفت شد و تصریح نمود: شهرستان تفت در بخش سمن‌ها و انجمن‌های مردم‌نهاد فعال نیست و جایگاه خوبی در استان ندارد و نیاز به برنامه‌ریزی خاص بر روی این مسئله است و هیئت نظارت در شهرستان باید فعال شود.

خامسی اظهار امیدواری کرد که برگزاری این جلسه بعد از چند سال شروعی نویدبخش در مباحث اجتماعی و فرهنگی شهرستان باشد.

سعید پرویزی در این جلسه با گرامیداشت 20 مهرماه روز بزرگداشت شاعر بلندآوازه ایرانی حافظ، به برگزاری اولین جلسه کارگروه اجتماعی و فرهنگی شهرستان تفت اشاره نمود و گفت: امیدواریم بتوانیم با برگزاری جلسات این کارگروه به‌صورت منظم، در رفع ناهنجاری‌های فرهنگی و اجتماعی قدم‌های مثبتی برداریم.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری به برخی آسیب های اجتماعی کهنه و برخی موارد نوپدید در جامعه اشاره نمود و گفت: عدم نهادینه سازی مبانی فرهنگی و ناقص بودن زیرساخت ها و بسترهای اجتماعی، باعث این آسیب ها در جامعه امروزیست. وی نبود سیستم ارزیابی و دریافت بازخورد از نتایج اقدامات فرهنگی در بازه های زمانی کوتاه، میان و بلند مدت را از دیگر عوامل بروز و ظهور برخی مشکلات فرهنگی و اجتماعی امروز در جامعه دانست.

پرویزی با ارائه آمار و تشریح وضعیت فرهنگی و اجتماعی شهرستان تفت، به برخی از پتانسیل های موجود اشاره نمود و گفت: سرانه بالای تعداد کتابخانه های عمومی شهری و روستایی و نیز کانون مساجد روستاها می تواند در تقویت بنیه اجتماعی  و نشر فرهنگ کتابخوانی و افزایش رشد فرهنگی- اجتماعی شهرستان نقش موثری ایفا نماید.

معاون فرماندار خواستار تعامل بین دستگاهی در نوشتن طرحی جامع در حوزه اجتماعی و فرهنگی در شهرستان شد و افزود: امید است با همکاری دستگاه‌های عضو کارگروه اجتماعی و فرهنگی در شهرستان، طرحی کامل و جامع و با نقشه راه مشخص به نگارش درآمده و در شهرستان اجرا شود تا در شاخص‌های فرهنگی و اجتماعی شهرستان شاهد پیشرفت باشیم.